Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland

Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland Ryssland

 

Vad behöver jag veta om nattlivet i Ryssland?

Ryssland och speciellt Moskva är värda att besöka minst en gång i livet. Många internationella evenemang har anordnats i Moskva under det senaste decenniet för att marknadsföra staden, exempelvis konserter och sporttävlingar. Men varför inte resa dit över en helg för att uppleva nattlivet? Många kända västmusikband och dj´s besöker staden kontinuerligt. Diskotek och nattklubbar håller måttet. Som turist känner man sig dessutom säkert även om man inte gör sig ofta förstådd på engelska. Men var någonstans i Europa talar man engelska utöver Norden? Kanske i Tyskland eller Frankrike?

Till att börja med..

Först av allt - flyg med . Till Moskva från Sverige är det enda alternativet förutom SAS. Hos SAS får man i de flesta fall betala mer och man får betala för det man vill äta. Med Aeroflot får du minst samma service, splitter nya flygplan, gratis läsk samt mat och efterrätt. Man blir inte mätt på det men det räcker för att hålla sockret uppe. Det är visumfritt att flyga till Ryssland om besöket inte varar mer än 3 dygn.

Medan man sitter på flygplanet skall man fylla i immigrationsblanketten som man får.  Om man inte landar sent eller tidigt på dagen ska man helst skynda till passkontrollen så slipper man minst en halvtimme eller mer i kön. Sedan kan man bara hoppas att man får sittt bagage inom rimlig tid.

Hotell

Alla hotell i Moskva kostar inte 400 euro/natt. Det går faktiskt att hitta boende med prisnivåer i svensk storlek. hör till en känd internationell kedja som håller måttet. Det ligger centrallt i staden och för ca 2000 SEK kan man få sova i ett dubbelrum. Det går att boka online såklart.

Ett annat alternativ är som bjuder på lyx och design och vill också bo centraltför 2000 SEK/natt.

Mat

Det beror helt enkelt på vad man vill äta. I Ryssland är det fortfarande väldigt inne med Suchi och diverse. Då är den internationella kedjan ligger rätt. För att äta sig mät där kostar minst 500 kr/pers där. Vill man testa traditionell rysk mat hittas den enklast på sådana snabbmatkedjor som Elki-Palki, Drova eller Mu-Mu till vettiga priser. Ukrainsk mat är också mycket god och kan avnjutas på bland annat Korchma, Shinok eller Taras Bulba. Där jobbar det ofta studenter vilket gör att man kan oftast prata engelska.

Efterrättsamt middag med klass

Då är det i 1800-tals stil som gäller. Det är sannolikt mest kända restaurang som besöks flitigt av välbeställda turister och inhemska affärsmän.

Evenemang (länkad, anslaggstavlan uppdaterad senast den 2011-12-25 )

Events in Moscow (linked, in English, last updated Oktober the 8th 2011)

De flesta stora band och världsartister kommer till Moskva någon gång om året men det är säkrast att kolla upp schemat innan avresan. Det kan man göra bland annat här.

Uteliv

De mest besökta uteställen ligger i närheten av Tverskajagatan, som börjar strax väster om Röda torget. Klubbarna i närheten av Tverskajas centrala avsnitt är kända för sin exklusivitet och rika publik. Rör man sig längre ut från centrum längs gatan går det att hitta ställen med lite lägre profil. 

Härmed ger vi en liten sammanfattning av de nattställen där alla får komma in. En stor del av Moskvas mest kända och legendariska ställen såsom Hungry Duck, A Priori och Forbesclub är numera stängda för allmänheten och dit kan man träda in endast med VIP-kort eller erbjudande från medlemmar.

Nattklubben"Propagandanda"

Propaganda är en av Moskvas mest kända klubbar med ett rykte om sig att vara ett demokratiskt ställe med blandad publik och god stämning. Många utländska turister besöker klubben men den lockar även studenter och den ryska medelklassen. Propaganda har festligheter varje dag men dock torsdagar och lördagar brukar vara de mest folktätta.

 

Nattklubben "Zona", vilket betyder fängelse på ryska

En av Moskvas superklubbar med sina 5 våningar och kapaciteten på 3500 gäster.  Lokaler är designade i en ren fängelsestil. Stället har även en roterande bar och ett genomskinligt golv med råttor under. och House vilket är fortfarande populärt i Ryssland spelas bland annat på andra våningen. Det är också vanligt med streptease på klubben.

 

Nattklubben "Night Flight"

Är en av Moskvas mest kända uteställen som öppnades redan 1991 och besöks flitigt av förmågna män som söker yngre kvinnor. Musiken är 80-talet.

 

Nattklubben Mio

Mio anses vara ett avslappnat disco utan kändisar och nyrika som flashar men där finns det ändå face kontroll vid entrén. Musiken på Mio är främst House och R´n´b. En gång i månaden bjuder man även in världsberömda dj´s.

 

Sist och inte minst..

Läs en recension av Moskvas nattliv på Svenska Dagbladet från den 22 jan 2010.


Lycka till!

Russia Online Crew   Sidan uppdateras löpande! bra hemsida om rysslandRussia Online.SE 2011 sidan kan tyvärr inte visas fullständigt av Mozzilla Firefox

Dela med denna sida på facebook                       

 

 

Russia Online . se

den självklara webresursen

för dig som har Ryssland i

åtanke